Tutkimukset osoittavat, alkoholi on "porttihuume".


Floridan yliopiston tutkijoiden viime vuosien aikana tekemien tutkimusten mukaan alkoholi on todellinen "porttihuume" teini-ikäisille Yhdysvalloissa.
 
Tämä tutkimus antaa vihdoin tieteellistä vastustusta suositulle myytille, jonka mukaan kannabis on porttihuume nuorille ja jonka oletetaan johtavan heitä vaarallisempiin huumeisiin, kuten metaan tai heroiiniin.
 
Ensimmäinen tutkimus tehtiin vuonna 2012, ja sen otsikko oli "Alkoholi yhdysvaltalaisena huumeena: tutkimus Yhdysvaltain 12. luokkalaisista".
Tässä tutkimuksessa tutkijat tutkivat lukiolaisille tehtyjä kyselyitä selvittääkseen heidän kiinnostuksensa tiettyihin huumeisiin ja nähdäkseen, kuinka he osallistuivat elämäntapaan. Tulokset osoittivat, että valtaosa teini-ikäisistä kokeili alkoholia ennen kaikkea muuta, ja että alkoholi oli nuorille eniten ongelmia aiheuttanut huume.
 
"Tämän tutkimuksen tulokset tukevat sitä, että alkoholiin tulisi kiinnittää ensisijaisesti huomiota kouluissa tapahtuvassa päihteiden väärinkäytön ehkäisyohjelmissa, sillä alkoholin käytön lykkääminen tai ehkäiseminen voi vaikuttaa muiden aineiden käyttöön", tutkimus totesi.
Toisen tutkimuksen, joka laajensi näitä havaintoja, otsikko oli "Alkoholien ehkäisyn priorisointi: Alkoholin määrittäminen porttihuumeeksi ja ensimmäisen juoman iän yhdistäminen laittomien huumeiden käyttöön".
 
Tämä uusi tutkimus jatkui siitä, mihin edellisen tutkimuksen päätelmät jäivät, sillä se pyrki osoittamaan, että alkoholin vaaroihin keskittyminen huumekasvatusohjelmissa vähentäisi todennäköisyyttä, että teini-ikäinen joutuisi huumeriippuvuuden tielle.
 
Tutkijat päättelivät, että "Alkoholi on yleisimmin käytetty huume, ja suurin osa vastanneista sekakäyttäjistä käytti alkoholia ennen tupakan tai kannabiksen käytön aloittamista.
Vastaajat, jotka aloittivat alkoholin käytön kuudennella luokalla, ilmoittivat käyttäneensä merkittävästi enemmän laittomien päihteitä eliniän aikana (M = 1,9, keskihajonta [SD] = 1,7, p < 0,001) ja useammin laittomien päihteiden käyttöä (M = 6,0, SD = 6,5, p < ). 001) kuin ne, jotka aloittavat alkoholin käytön yhdeksännellä luokalla tai myöhemmin. Kaiken kaikkiaan näiden erojen vaikutuskoot olivat suuria (etan neliö = 0,30 ja 0,28).
 
Tutkimuksen kirjoittajan Adam E. Barryn mukaan mitä myöhemmässä iässä ihminen käyttää alkoholia, sitä vähemmän todennäköisesti hän käyttää huumeita. Näyttää myös siltä, ​​että useimmissa tapauksissa alkoholin ja tupakan käyttö tulee aikaisemmin elämässä kuin kannabiksen käyttö.
Viivyttämällä alkoholin käytön aloittamista, sekä laillisten päihteiden, kuten tupakan että laittomien päihteiden, kuten kannabiksen ja muiden huumeiden, määrään tulee positiivinen vaikutus, ja toivottavasti ne laskevat", Barry sanoi haastattelussa Raw Storylle.
 
Barry sanoi, että hänen tutkimusten tarkoituksena oli korjata osa propagandasta, joka on tarttunut amerikkalaiseen kulttuuriin "Reefer Madness" -aikakauden jälkeen.
”Joitakin näistä aikaisemmista iteraatioista piti konkretisoida, siksi halusimme tutkia tätä. "Porttiteorian" uusin muoto on, että se alkaa kannabiksesta ja siirtyy lopulta siihen, mitä maallikot usein kutsuvat "kovemmiksi huumeiksi".
 
Kuten tutkimuksemme tuloksista voi nähdä, se vahvisti tämän porttihypoteesin, mutta se seuraa etenemistä laillisista aineista, erityisesti alkoholista, ja siirtyy laittomiin aineisiin ", Barry sanoi.
"Joten periaatteessa, jos tiedämme, mitä joku sanoo alkoholinkäytöstään, meidän pitäisi pystyä ennustamaan, mihin hän reagoi muilla huumeilla. Toinen tapa sanoa se on, että jos tiedämme, jonkun käyttäneen heroiinia, voimme olettaa, että hän on kokeillut kaikkia muita.
 
Luulen, että nämä tulokset liittyvät siihen, miten lapset pääsevät nauttimaan alkoholia, ja että alkoholia pidetään vähemmän haitallisena kuin joitakin näistä muista aineista, Barry lisäsi.
On tärkeää huomata, että viimeisimmän tutkimuksen päätelmissä tutkijat näyttävät kannattavan myös teini-ikäisten ja jopa alakoululaisten huumetestausta.
 
"Löydökset korostavat päihteiden käytön seulonnan merkitystä jopa ala- tai yläkouluun osallistuvien nuorten keskuudessa. Lisäksi koulujen ennaltaehkäisyohjelmien tulisi alkaa ala-asteella (kolmannella luokalla) ja ne kohdistuvat alkoholin käyttöön”, tutkimuksen tekstissä todetaan.
Vaikka tämä tutkimus on varmasti informatiivinen, idea "porttihuumeesta" voi olla aluksi täysin virheellinen. Ehkä yhteiskunnallamme on "porttihuumeiden vaikutus", koska meillä on hyvin alkeellinen ja epäkypsä näkökulma huumeisiin. Kasvaessamme meille opetetaan, että "huumeet ovat huonoja" ja "pysykää poissa huumeista", mikä antaa vaikutelman, että kaikki huumeet ovat samanarvoisia vaarojen ja fyysisten haittojen suhteen.
 
Ilmeisesti näin ei ole, jotkut huumeet ovat erittäin turvallisia, kun taas toiset ovat erittäin haitallisia. Asioista vielä hämmentävämpää on se, että laittomat huumeet ovat usein vähemmän haitallisia kuin lailliset. Ehkä tämä mentaliteetti luo "porttihuumeiden vaikutuksen".
David Nuttin läpimurtotutkimuksen "Rationaalisen asteikon kehittäminen huumeiden mahdollisen väärinkäytön haittojen arvioimiseksi" mukaan alkoholi on crackia tai heroiinia vaarallisempi, kun taas psykedeelit ja kannabis ovat turvallisimpia psykoaktiivisia aineita, joita on yleisesti käytetty."
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lainsäädännön muutos sääntelymalli

Päihteet ja monikulttuurisuus.